Locul iubirii

8 dec.

Cât de departe am fost? Nu mai departe de cât m-au putut duce picioarele, maşina sau avionul, în locuri nevăzute de mine, dar cunoscute de mulţi alţii. Am mers în căutarea acelui loc de vis, pământul făgăduinţei, unde visele să devină realitate. Am crezut că există un astfel de loc, ca un Colţ de Rai, unde să stai şi să stai, pentru a fi împlinit,  pentru a fi fericit. Pentru a fi iubit? Aşa ar fi trebuit, pentru a putea fi fericit. Mi-am zis că mai întâi ar trebui să iubesc eu, să dau înainte să primesc, pentru că lucrurile nu se întâmplă pur şi simplu pe lumea asta, orice efect având o cauză. Aşadar, am dorit să devin o cauză a iubirii şi-apoi să-i simt efectul: ofer iubire-primesc iubire-ofer iubire şi aşa mai departe. Şi chiar dacă nu primesc, tot e important să ofer, pentru că fără iubire nu rezistă nicio fericire! Cum să fii fericit fără să iubeşti şi să fii iubit? Pentru ce folos? Doar pentru a fi? Sună prea egoist!

În locul mult visat, al mult doritei fericiri, m-am întrebat, aşadar,  ce să iubesc? Orice, mi-am zis, important fiind să iubesc ceva pentru a-mi „asigura” fericirea pe viaţă. Locul ideal, societatea ideală, fericirea plutind în aer, respirabilă, lipsind doar acel „ceva” de iubit. Atunci, i-am dat „poruncă” sufletului meu:

–         Iubeşte! Ai atâtea lucruri minunate în jurul tău şi atâţia oameni…Iubeşte!

–         Nu pot aşa, la comandă! Totul mi-e străin, am nevoie de timp ca să creez o legătură emoţională.

–         Sufleţelule, n-avem timp de pierdut, trebuie să iubeşti! Eu mă ocup cu respiratul fericirii, iar tu cu găsitul iubirii!

–         Este nevoie de timp. Nu mă presa, te rog, mai întâi trebuie să trec peste despărţirile recente, care m-au afectat!

–         Te-au afectat? Ca să uiţi dezamăgirea, găseşte repede iubirea!

–         Nu despre dezamăgire e vorba! Mi-e dor de tot ce-am lăsat în urma paşilor tăi grăbiţi să plece într-o altă lume!

–         Am făcut-o pentru binele nostru…Să nu-mi porţi pică! Vei iubi din nou şi, atunci, fericirea va fi deplină: pentru trup şi pentru suflet, deopotrivă.

–         Poate, însă acum am nevoie de timp. Mi-e dor de-acasă!

–         Cât timp?

–         Nu ştiu…O viaţă?

Cât de aproape am fost? Fericirea căutată părea atât de aproape, însă era departe. Era departe de sufletul meu, de locul unde ar fi trebuit să fie. Am văzut-o, aproape că am atins-o, însă era o iluzie. Cum poţi să iubeşti o Fata Morgana? Chiar dacă raţiunea îţi spune că trebuie s-o iubeşti, sufletul nu te ascultă. El simte ce este bine pentru tine şi doar ascultându-i dorinţa poţi fi împăcat cu tine însuţi, poţi fi fericit.

Departe sau aproape, nu contează! Oricum aş spune, de fapt nu am fost exact în locul în care trebuia să fiu. Acela este locul „ales”, în care îmi doresc să trăiesc: exact în el, nici departe şi nici aproape. Vreau doar să fiu mereu acolo unde este locul sufletului meu, acolo unde el poate iubi. Ce poate fi mai frumos decât să iubeşti?

6 răspunsuri sa “Locul iubirii”

 1. doar verde mai 3, 2017 la 3:08 pm #

  Cu siguranță aş vorbi la superlativ despre toate aceste cuvinte pe care le-am citit! Şi poate că sunt create ! Totuși, am sentimentul că sunt trăite. Zbuciumul care le însoțește este dovada! Sentimentele trec dincolo de „poartă”. Se opresc aici, în acest timp, dar simultan, trec dincolo! Dincolo de ziduri, de amintiri, de ventricol şi atriu. Circulă prin sistemul ăsta ii învechit, produc emoții, şi în final, repetă obsesiv: „iubește”!

  • Vasile Cucu mai 3, 2017 la 5:23 pm #

   Iti multumesc pentru gandurile bune si aprecieri. Avem fiecare un loc magic al iubirii :).

 2. Mara martie 22, 2014 la 7:32 pm #

  Reblogged this on Salată de gânduri.

 3. incredibleyoung februarie 17, 2014 la 3:08 pm #

  Nimic nu e mai frumos decat iubirea…

 4. cuvinte23 decembrie 30, 2013 la 7:33 pm #

  ce-ar fi iubirea fără un strop de durere? fără un picur de fericire? fără o atingere de vis?…împlinire, fericire, sănătate…la mulţi ani!

 5. Oprea Tirila decembrie 12, 2013 la 11:01 am #

  Iubirea este o moneda de schimb. Ca orice capital si cel al iubirii este limitat.Ratiunea este chemata sa faca livrarile; destinatari si cantitati. Conlucrarea dintre suflet si ratiune se impune de la sine.Deceptia e o lovitura dura data iubirii. Fericiti cei care pot da fara sa primeasca sau pot ierta fara remuscari.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: